Fallout: Equestria PL
Wątek poświęcony dyskusji na team pierwszych 12 rozdziałów tłumaczenia. Co o nim sądzicie? Co Waszym zdaniem trzeba poprawić? jak podoba się Wam opowiedziana w nich historia? Zapraszam do dyskusji
Użytkownik
To może ja wypowiem się pierwszy.
Niechętnie się zabierałem za tego fanfica, lecz już po pierwszych rozdziałach poczułem ten klimat. Fabuła jest wciągająca, są zwroty akcji , a charaktery postaci są dość wyraźnie podkreślone. Innymi słowy jest wszystko czego oczekuje od dobrej książki. Ogółem nie żałuję że go czytam i nie mogę się doczekać kolejnych rozdziałów ;]
Zgadzam się z osobą powyżej. Z początku sama idea kucyków i falloutowych klimatów post apokaliptycznych wydała mi się trochę dziwna, jednak już po pierwszych rozdziałach okazało się że kucyki nie muszą być tylko i wyłącznie słodkie. Litle'Pip pasuje idealnie do roli głównego bohatera osadzonego w takich realiach świata. Nie jest żadnym wielkim bohaterem, przynajmniej na takiego się nie lansuję i uczy się wszystkiego od początku. Co dziwne jej orientacja jest małym znakiem zapytania. Czyżby autor chciał nas uraczyć w przyszłości związkiem klacz-klacz?
Re: I oczywiście nie mogę doczekać się dalszych rozdziałów. ^^
Ostatnio edytowany przez Kamikun (2013-01-20 14:26:10)
Nowy użytkownik
Fanfic jest świetny, jako że praktycznie wychowałem się na grze fallout to interesuje się wszystkim z nim związanym, ale nawet nigdy nie śniłem o tym, że ktoś napisze kiedyś takie długie opowiadanie(książkę?!) i to jeszcze tak dobre. No i oczywiście te powalające rozwiązania związane z kucykami jak trzymanie broni ustami i pociąganie za spust językiem ^^